Sanokaa mitä näitte — Suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat

Römpötti, Harri
Nimeke: Sanokaa mitä näitte — Suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat
Tekijät: Römpötti, Harri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518846645
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,50 € (29,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Art House
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 77.43 Elokuvan lajit
Kansalliskirjaston asiasanat: dokumenttielokuvat, elokuvaohjaus, dokumentaarisuus, elokuva, elokuvaohjaajat, historia, Suomi, Lehmuskallio, Markku, Rustanius, Seppo, Honkasalo, Pirjo, Luostarinen, Kiti, Aaltonen, Jouko, Halonen, Arto, Kuivalainen, Anu, Taanila, Mika, Heikkinen, Markku, Suutari, Virpi, Webster, John, Ronkainen, Mika, Gauriloff, Katja, Vilhunen, Selma, Tervo, Miia, Vartiainen, Hannes, Veikkolainen, Pekka
Suomalaisen dokumenttielokuvan kukoistuskausi alkoi 1990-luvun alussa. Silloin dokumenteissa alettiin käyttää entistä enemmän näytelmäelokuvan keinoja ja elokuvista tuli henkilökohtaisempia.

Suomessa dokumenttielokuvan laatu on keskimäärin parempi kuin fiktion, ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Suomalainen dokumentti myös tunnetaan ulkomailla jopa paremmin kuin näytelmäelokuva. Esimerkiksi kirjassa haastateltu Pirjo Honkasalo on yksi kansainvälisesti maineikkaimmista suomalaisista elokuvantekijöistä.

Sanokaa mitä näitte kuvaa suomalaista dokumenttielokuvaa sen keskeisten tekijöiden kautta. Kirjassa ohjaajat kertovat tavoistaan katsoa todellisuutta kameran läpi.

Harri Römpötti on työskennellyt vapaana toimittajana ja kriitikkona vuodesta 1989. Elokuva on kuulunut hänen erikoisaloihinsa alusta asti. Aiemmin hän on kirjoittanut muun muassa yhdessä Ville Hännisen kanssa sarjakuvataiteilijoiden haastattelukirjat Päin näköä ja Hittiparaati.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: