Salonkien aika

Picard, Roger
Nimeke: Salonkien aika
Tekijät: Picard, Roger (Kirjoittaja)
Pekonen, Osmo (Kääntäjä)
Sarkava, Juhani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518846423
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 424
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Toukokuun tarjoukset
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: salongit, sosiaalinen elämä, naiset, kulttuurihistoria, sosiaalihistoria, naishistoria, historia
E-kirja, 2017
EPUB
24,90 €

”Ennen suurta vallankumousta naiset johtivat maailmaa, mutta sitten se päättyi”, huokasi kuuluisa taidemaalari Elisabeth Vigee Le Brun.

Noin vuosina 1610-1789 Euroopan mahtavimmassa maassa Ranskassa elettiin merkillinen ajanjakso, jolloin naiset johtivat tieteen, taiteen, kirjallisuuden, filosofian ja politiikan uusia suuntauksia emännöimissään salongeissa. He kokosivat yhteen aikakauden kiinnostavimmat miehet ja myös tyylikkäimmät naiset.

Salongeissa ranskalaisen kulttuurin kerma seurusteli sivistyneesti, luki, herkutteli, huvitteli, kuunteli musiikkia ja otti vastaan ulkomaisiakin merkkihenkilöitä. Oli ennenkuulumatonta, että miehet ja naiset keskustelivat aivan vapaasti - naisen johdolla - aikakauden suurimmista ja vakavimmista kysymyksistä, erotiikkaakaan unohtamatta.

Roger Picard (1884-1950) julkaisi klassisen teoksensa kirjallisten salonkien historiasta maanpaossa New Yorkissa vuonna 1943. Teoksen ovat suomentaneet edesmennyt yli-insinööri Juhani Sarkava sekä sivistyshistorian dosentti Osmo Pekonen, joka on myös kirjoittanut teokseen saatesanat.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: