Projekti strategian toteuttajana

Virtanen, Petri
Nimeke: Projekti strategian toteuttajana
Tekijät: Virtanen, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853025
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 41,90 € (38,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Sarja: Business books
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 69.1 Liiketalouden hallinto
Kansalliskirjaston asiasanat: projektit, organisaatiot, projektityö, strateginen johtaminen, projektijohtaminen, oppiva organisaatio, organisaatiokulttuuri
Projektityyppinen toiminta yrityksissä ja julkisissa organisaatioissa on nykyään laajasti yleistynyt ja paikoin hyvinkin keskeisessä roolissa alaan katsomatta. Projektityö tarjoaa houkuttelevia mahdollisuuksia niin yksilölle, työpaikalle kuin organisaatiollekin. Projektinhallintaan liittyvää kirjallisuutta on julkaistu viime vuosina paljon. Sen sijaan projektien ja projekteissa johtaminen on jäänyt hyvin vähälle huomiolle projektitoiminnasta puhuttaessa.

Tämän teoksen perustavana kysymyksenä onkin, miten yksittäistä projektia ja useista projekteista muodostuvaa kokonaisuutta - projektisalkkua - johdetaan strategisesta näkökulmasta käsin. Mekaaninen projektinhallintakulttuuri on käytännössä pettymyksen opettaja, koska kaikki ei projektin edetessä tapahdukaan standardien mukaisesti. Luova projektiajattelu edustaa taas pahimmillaan vastuutonta utopiaa, kritiikin yläpuolelle asettumista ja itsepäisyyttä. Yksi tämän teoksen tavoitteita onkin luoda uutta ajattelua näiden ääripäiden välimaastoon: miten sekä tavoitelähtöisyys että dynaamisuus turvataan projektityössä.

Kirja on kirjoitettu yritysten projektien ja projektisalkun suunnittelusta ja johtamisesta vastaaville, projektityön ammattilaisille sekä kaikille projektityöstä ja strategia-ajattelusta kiinnostuneille.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: