Palvelutuotannon mittaaminen johtamisen välineenä

Lönnqvist, Antti; Jääskeläinen, Aki; Kujansivu, Paula ym.
Nimeke: Palvelutuotannon mittaaminen johtamisen välineenä
Tekijät: Lönnqvist, Antti (Kirjoittaja)
Jääskeläinen, Aki (Kirjoittaja)
Kujansivu, Paula ym. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853117
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 69,70 € (63,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Tietosanoma
Sarja: Business books
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 69.1 Liiketalouden hallinto
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuottavuus, palveluyritykset, palvelut, tietämyksenhallinta, tehokkuus, mittaus, johtaminen, palvelutuotanto
Palveluliiketoiminnan yhteiskunnallinen merkitys on kasvanut jo pitkään, ja nykyinen taloustilanne luo entistä kovempia paineita muun muassa yrityksille ja kunnille. Palveluorganisaation johtamisessa on palvelutoiminnan luonteesta johtuvia erityisiä haasteita: muun muassa mittaaminen on koettu vaikeaksi. Tässä kirjassa osoitetaan, että mittaaminen voi haasteistaan huolimatta olla toimiva johtamisen väline palvelutuotannossa.

Kirja tarjoaa tarpeellisia taustatietoja ja työkaluja palvelutuotannon kehittämiseen. Perinteisten tuottavuuskäsitteiden rinnalla huomioidaan palveluliiketoimintaan liittyvät laadulliset ja aineettomat ilmiöt. Kirjassa esitellään muun muassa keskeiset mittaustavat ja -menetelmät, mittarit sekä mittauksen vaiheet. Lukuisat tapausesimerkit havainnollistavat mittauksen toteuttamista käytännössä. Kirja sopii perusteokseksi palveluorganisaatioiden johdolle ja kehittäjille sekä alan korkeakouluopiskelijoille.

Kirjoittajat tutkivat palvelutuotannon johtamista ja mittaamista Tampereen teknillisessä yliopistossa. Heillä on laaja kokemus erilaisista palveluorganisaatioiden tutkimus- ja kehitysprojekteista julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: