Oppilaitoksen turvallisuusjohtaminen

Paasonen, Jyri; Huumonen, Tero; Paasonen, Laura
Nimeke: Oppilaitoksen turvallisuusjohtaminen
Tekijät: Paasonen, Jyri (Toimittaja)
Huumonen, Tero (Kirjoittaja)
Paasonen, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853490
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,50 € (45,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Oppikirjat ja sanakirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 35.7 Poliisitoimi. Yleinen turvallisuus
Kansalliskirjaston asiasanat: turvallisuusjohtaminen, johtaminen, oppilaitokset, koulut, strateginen johtaminen, turvallisuuskulttuuri, organisaatiokulttuuri, riskienhallinta, vastuu, lainsäädäntö
Oppilaitosten turvallisuus koskettaa suurta määrää ihmisiä päivittäin. Viime vuosina aiheesta käydyissä keskusteluissa suuren painoarvon ovat saaneet yksittäistapaukset, erityisesti koulusurmat ja niihin johtaneet tapahtumaketjut.

Koska yksittäiset oppilaitokset ovat usein hallinnollisesti osa laajempaa kokonaisuutta, haasteita turvallisuusjohtamiselle aiheuttaa koordinoinnin ja asiantuntemuksen jakautuminen eri tahoille. Keskeinen ongelma oppilaitoksissa onkin, että turvallisuutta ei tarkastella kokonaisvaltaisesti ja että turvallisuustoimien toteutuksessa, resursoinnissa ja valvonnassa on puutteita.

Oppilaitoksen turvallisuusjohtaminen tarkastelee oppilaitosten turvallisuutta ja riskienhallintaa tutkimustiedon ja käytännön kokemuksen pohjalta oppilaitoksen johtamisen näkökulmasta. Kirjassa on tarkasteltu systemaattisesti myös oppilaitosten turvallisuuteen liittyvää oikeudellista sääntelyä ja vastuukysymyksiä.

Kirja tarjoaa konkreettiset työkalut oppilaitosten turvallisuusjohtamiseen ja esittelee oppilaitoksille kehitetyn riskienhallintamallin.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: