Nuorten hyvinvointi ja monialainen yhteistyö

Aaltonen, Kimmo; Ahola, Eija; Alho, Sari; Haapala, Kaisu; Häkli, Erkki ym
Nimeke: Nuorten hyvinvointi ja monialainen yhteistyö
Tekijät: Aaltonen, Kimmo (Toimittaja)
Ahola, Eija (Kirjoittaja)
Alho, Sari (Kirjoittaja)
Haapala, Kaisu (Kirjoittaja)
Häkli, Erkki ym (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853445
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 78,80 € (71,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 344
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.03 Oikeusoppaat
Kansalliskirjaston asiasanat: nuoret, hyvinvointi, nuortenhuolto, nuorisotyö, etsivä nuorisotyö, moniammatillisuus, yhteistyö, toimintamallit, palvelut, palvelujärjestelmät, lainsäädäntö, nuorisolaki, nuorisopolitiikka, lapsipolitiikka, perhepolitiikka
Lasten ja nuorten - erityisesti yhteiskunnan palveluiden ulkopuolelle jääneiden - hyvinvoinnin edistämisen esteenä on usein ollut viranomaisten yhteistyön puute.

Monialaisen viranomaisyhteistyön parantamisesta säädetään vuonna 2006 voimaan tulleen nuorisolain (72/2006) muutoksella, joka on parhaillaan käsittelyssä eduskunnassa. Nuorisolain täydentämisellä säädetään monialaisesta viranomaisyhteistyöstä kunnissa ja etsivän nuorisotyön vakiinnuttamisesta sekä siihen liittyvästä nuoria koskevien tietojen vaihtamisesta.

Tässä lakioppaassa käydään lävitse uuteen toimintatapaan liittyvä lainsäädännöllinen perusta sekä esitetään esimerkkejä jo käynnissä olevista hyvistä käytännöistä eri kunnissa. Lisäksi käydään lävitse lapsia ja nuoria koskevaa viranomaisyhteistyötä käsittävät säännökset 28 laissa.

Opas on odotettu ja välttämätön apuväline kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville kouluissa, oppilaitoksissa, kunnan sosiaali- ja terveystoimessa, nuorisotyössä, työhallinnossa, nuorten asumiseen liittyvässä ohjauksessa, asevelvollisten ja siviilipalvelumiesten ohjauksessa, nuorisopoliisin työssä sekä koulutus- ja kurssimateriaalina näiden alojen ammatti-, jatko- ja täydennyskoulutuksessa.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: