Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen

Ylikangas, Heikki
Nimeke: Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen
Tekijät: Ylikangas, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518845488
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Art House
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Toukokuun tarjoukset
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
Kansalliskirjaston asiasanat: historiantutkimus, tieto, historia, tulkinta, historiankirjoitus, historiankäsitys, historianfilosofia, koulukunnat, tieteenhistoria
E-kirja, 2016
EPUB
10,00 €

On kulunut yli 40 vuotta siitä, kun Suomessa viimeksi käytiin vilkasta keskustelua historian periaatekysymyksistä. Silloin debatin käynnisti Heikki Ylikankaan ja Antero Heikkisen kirjoitus.

Nyt Ylikangas vastaa uudessa kirjassaan ikuisuuskysymykseen siitä, mitä on historia. Miksi historiantutkimus hämmentää yhä uudelleen samoja aiheita? Onko olemassa historiallista totuutta? Toistaako historia itseään, vai kulkeeko se ainutkertaisia uria? Mihin historiaa käytetään? Miksi tulkinnan ja historiallisen totuuden välinen ero näyttää Suomessa viime aikoina hämärtyneen?

Ylikangas havainnollistaa aihetta omilla tutkimuksillaan, joista osa on herättänyt kiivaitakin vastaväitteitä sekä tutkijain että suuren yleisön keskuudessa.

Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen? on kirja, jonka kaltaista ei ole aikaisemmin kirjoitettu Suomessa. Se osoittaa, että keskustelu historiasta on olennainen osa historian tutkimista.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: