Koulutuksen lainsäädäntö käytännössä

Lahtinen, Matti; Lankinen, Timo
Nimeke: Koulutuksen lainsäädäntö käytännössä
Tekijät: Lahtinen, Matti (Kirjoittaja)
Lankinen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518854640
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 126,90 € (115,36 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 11. painos, 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 472
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Kirjastoluokka: 38.5 Koululaitos
E-kirja, 2020
EPUB
74,90 €

Koulutuksen lainsäädäntö käytännössä on käsikirja koulutuksen lainsäädännöstä ja sen taustalla vaikuttavista periaatteista. Kirjassa tarkastellaan muun muassa seuraavia asiakokonaisuuksia: lainsäädännön lähtökohdat ja rakenne, koulutuksen tavoitteet ja koulutuksen järjestämisen edellytykset, opetuksen järjestäminen, opetussuunnitelmat ja tutkintojärjestelmät, oppilaiden ja opiskelijoiden arviointi, oikeudet ja velvollisuudet, oikeusturvakysymykset sekä koulutuksen rahoitus.

Kirjan 11. laitoksessa huomioidaan lainsäädäntöön marraskuun 2019 loppuun mennessä tehdyt muutokset. Niistä keskeisimpiä ovat lukiota ja ylioppilastutkintoa koskevat lait, jotka on uudistettu kokonaisuudessaan elokuun 2019 alussa.

Lainsäädännön lisäksi kirjaan on otettu eräitä koulutuksen lainsäädäntöä koskevia hallinto-oikeuksien ja ylimpien laillisuusvalvojien ratkaisuja.

Kirjoittajilla on laaja ja pitkäaikainen kokemus koulutuksen johto- ja asiantuntijatehtävistä valtion opetushallinnossa ja järjestöissä. He ovat olleet merkittävällä tavalla mukana koulutuksen lainsäädännön valmistelussa.

Kirjan sivuilla 462-464 on säädösluettelo. Ajantasainen lainsäädäntö löytyy Finlex-tietopankin verkkosivuilta https://www.finlex.fi/fi/


Suosittelemme myös näitä kirjoja: