Keskipäivän miehiä — Kuvia Suomen historiasta

Hänninen, Ville
Nimeke: Keskipäivän miehiä — Kuvia Suomen historiasta
Tekijät: Hänninen, Ville (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518846058
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)


Kustantaja: Art House
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Toukokuun tarjoukset
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: taiteilijat, kuvataiteilijat, piirtäjät, sarjakuvataiteilijat, kirjailijat, kulttuurielämä, taide-elämä, historia, Suomi, Hagelberg, Matti, Ranta, Ville, Tikkanen, Henrik, Paavolainen, Olavi, Koivisto, Tarmo, Palsa, Kalervo, Mykkänen, Martti A., Salonen, Erkki, Fogelberg, Ola, Karimo, Aarno, Vasström, Eric, Medelplan, Daniel
E-kirja, 2016
EPUB
5,00 €

Keskipäivän miehiä on historia eri aikakausien suomalaisista taiteilijoista ja heidän kohtaloistaan. Elämänsä keskivaiheilla näistä osan viisari osoitti ylös, osan jo alas - osan taivas putosi, osan vasta liekehti iän myötä.

Miehet ja aikakaudet kuljettavat mukanaan unohtuneita tarinoita, joiden paljastuessa niiden ja nykypäivän välille alkaa rakentua arvaamattomia yhteyksiä. Suomen kansakunnan vaiheista piirtyy uudenlainen kuva: emme ole vain kirjallinen vaan myös kuvallinen kansa. Yhteistä historiaa ja ihmisten arkea ovat muokanneet eri vuosikymmenten kirjankannet, lehtikuvitukset ja pilapiirrokset siinä missä sittemmin muistomerkeiksi jähmettyneet kansalliset merkkipaalutkin.

Keskipäivän miehiä on yritys etsiä alkuperiä ja kertomuksia niiden takana. Samalla se sanoo paljon ihmiselosta. Minne juna on hiljaisia ja äänekkäitäkin miehiä kuljettanut?

Ville Hänninen (s. 1976) on sarjakuvaan, kirjankansiin ja kirjallisuuteen erikoistunut kirjailija ja toimittaja. Hän on toiminut muun muassa Kirjain-lehden ja Sarjainfon päätoimittajana ja Suomen sarjakuvaseuran ja Suomen kirjataiteen komitean puheenjohtajana.

Hänninen on kirjoittanut lukuisia teoksia erityisesti sarjakuvan ja kirjallisuuden historian alueelta, viimeksi Hjalmar Löfving -elämäkerran Setä Pim-Pom (Arktinen Banaani 2016) ja sota-ajan sarjakuvien ja pilapiirrosten historian Sarjatulta! yhdessä Jussi Karjalaisen kanssa (Jalava 2014).


Suosittelemme myös näitä kirjoja: