Keskiajan puvut

Hovi, Satu; Maahinen, Hannele; Niemi, Katri
Nimeke: Keskiajan puvut
Tekijät: Hovi, Satu (Kirjoittaja)
Maahinen, Hannele (Kirjoittaja)
Niemi, Katri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518846164
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,50 € (35,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Art House
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 412
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 90.21 Muoti ja muodin historia
Kansalliskirjaston asiasanat: vaatteet, pukeutuminen, keskiaika, kankaat, materiaalit, muoti, pukuhistoria, kulttuurihistoria, historia, käsityöohjeet, Suomi
Tunikat, viitat, nauhat, kurpposet, neulakintaat, kultakirjonta... Keskiajan pukeutumiseen johdattava käsityöharrastajan aarreaitta uudistuu toiseen laitokseensa.

Millaisista kankaista vaatteet keskiajan Suomessa valmistettiin? Kuinka pukeutui varakas väki, entä köyhä rahvas? Millaisia käsitöitä tehtiin?

Keskiajan puvut paneutuu pukeutumisen historiaan laajalti - myös valokuvin ja piirroksin. Tutuiksi tulevat materiaalien tie kuidusta valmiiksi vaatteeksi, talonpojan ja säätyläisen tyypillinen vaateparsi sekä kirjonta
ja muut kädentaidot.

Teos opastaa myös pukujen tekemiseen ja käyttöön. Selkeiden ja muunneltavien kaavojen avulla voi tehdä keskiaikaisia vaatteita ja asusteita niin naiselle, miehelle kuin lapsellekin.

Kirjan uudistetussa ja tarkistetussa laitoksessa on paneuduttu aikaisempaa laajemmin asun kokoamiseen ja ompelemiseen, koristeluun ja esimerkiksi vuorittamiseen.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: