Kansainvälisen oikeuden käsikirja

Hannikainen, Lauri
Nimeke: Kansainvälisen oikeuden käsikirja
Tekijät: Hannikainen, Lauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853759
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 76,50 € (69,55 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 33.1 Kansainvälinen oikeus
Kansalliskirjaston asiasanat: kansainvälinen oikeus, oikeuslähteet, kansainväliset sopimukset, valvonta, valtiot, kansat, itsemäärääminen, suvereniteetti, voimankäyttö, interventio, rauhanturvaaminen, kriisinhallinta, ihmisoikeudet, humanitaarinen oikeus, kansainvälinen ympäristöoikeus, kansainvälinen talous, kansainvälinen rikosoikeus, kansainväliset alueet, kansainväliset järjestöt
Kansainvälisen oikeuden käsikirja johdattaa lukijansa kansainvälisen oikeuden peruskysymyksiin yleistajuisesti. Kirjassa käydään läpi kansainvälisen oikeuden perusteet ja keskeiset alueet, joihin kuuluvat muun muassa asevoiman käytön sääntely ja kansojen itsemääräämisoikeuden sääntely. Lisäksi tarkastellaan, kuinka kansainvälisen oikeuden täytäntöönpanoa ja noudattamista valvotaan esimerkiksi rauhanturvaamis- ja kriisinhallintatoimenpiteillä.

Kansainvälisen oikeuden nykytilannetta tarkastellaan useista näkökulmista, esimerkiksi ihmisoikeuksien, ympäristöoikeuden ja talouden kannalta. Lisäksi teos pohtii kansainvälisen oikeuden tulevaisuutta ja sen haasteita.

Kirja on tarkoitettu tietolähteeksi kaikille kansainvälisestä oikeudesta kiinnostuneille, esimerkiksi opettajille, journalisteille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöille sekä maanpuolustuksen, kriisinhallinnan tai yhteiskunnallisten tehtävien parissa toimiville. Se soveltuu erinomaisesti myös oppikirjaksi yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja opistoihin.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: