Julkinen hallinto Suomessa

Nyholm, Inga; Stenvall, Jari; Airaksinen, Jenni; Pekkola, Elias; Haveri, Arto; Ursin, Klaus af; Tiihonen, Seppo
Nimeke: Julkinen hallinto Suomessa
Tekijät: Nyholm, Inga (Kirjoittaja)
Stenvall, Jari (Kirjoittaja)
Airaksinen, Jenni (Kirjoittaja)
Pekkola, Elias (Kirjoittaja)
Haveri, Arto (Kirjoittaja)
Ursin, Klaus af (Kirjoittaja)
Tiihonen, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853827
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 68,50 € (62,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 343
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 35 HALLINTO
Kansalliskirjaston asiasanat: julkinen hallinto, hallinto, valtionhallinto, keskushallinto, aluehallinto, kunnallishallinto, tuomioistuinlaitos, hallinnonuudistus, uudistukset, kehittäminen, Suomi
E-kirja, 2016
EPUB
45,00 €

Julkinen hallinto Suomessa piirtää kuvan valtion, aluehallinnon ja kuntahallinnon yhteiskunnallisista tehtävistä, arvoperustasta, johtamisesta, toiminnasta ja rakenteista - hallinnon ja politiikan suhdetta unohtamatta. Hallintoa tarkastellaan sen historiallisten kehitysvaiheiden ja nykytilan kautta, ja myös sen tulevaisuutta hahmotellaan.
Kirja on ensimmäinen kokonaisvaltainen suomalaista julkishallintoa käsittelevä teos, joka lähestyy hallintoa sektorirajat ylittävänä yhteiskunnallisena järjestelmänä. Se kuvaa hallinnon rakenteiden ja toiminnan mekanismit sekä erilaisten kehityssuuntauksien ja uudistusten vaikutukset niihin. Näin se mahdollistaa paitsi muutosten ymmärtämisen myös niiden hallitsemisen.
Kirja soveltuu erinomaisesti yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Sitä voidaan käyttää kurssiaineistona hallinto-, valtio-, yhteiskunta- ja sosiaalitieteiden, terveydenhuollon ja kasvatustieteiden sekä kauppatieteiden opiskelussa. Kunnissa ja valtionhallinnossa työskentelevät voivat hyödyntää kirjaa työnsä uudistamisessa ja kehittämisessä.
Kirjan kirjoittajat ovat aihepiirin pitkän linjan asiantuntijoita ja tutkijoita Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta ja valtiovarainministeriöstä.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: