Johdatus kansainväliseen ympäristöoikeuteen

Koivurova, Timo
Nimeke: Johdatus kansainväliseen ympäristöoikeuteen
Tekijät: Koivurova, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853469
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,50 € (42,27 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 367
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Oppikirjat ja sanakirjat
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: K33.4 Talousoikeus
Kansalliskirjaston asiasanat: ympäristövaikutukset, oikeudellinen sääntely, ympäristövastuu, ympäristövahingot, vastuu, ympäristönsuojelu, kansainvälinen yhteistyö, kansainvälinen ympäristöoikeus, kansainvälinen oikeus
Ympäristöongelmat eivät kunnioita valtioiden rajoja, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan kansainvälistä ympäristöoikeutta. Merkittävä osa suojelusäännöistä onkin peräisin kansainvälisestä sääntelystä: joko EU:n lainsäädännöstä tai kansainvälisistä ympäristösopimuksista.

Johdatus kansainväliseen ympäristöoikeuteen on yleistajuinen, ajankohtainen ja kaivattu esitys ympäristöoikeuden perusteista. Se on myös ainoa ajantasainen teos, jossa käsitellään kansainvälistä ympäristöoikeutta Suomen näkökulmasta.

Teoksessa tarkastellaan kansainvälisen ympäristöoikeuden historiaa, periaatteita, käytäntöä ja haasteita. Esimerkit ja pohdintatehtävät auttavat hahmottamaan ympäristösääntelyn laajan kokonaisuuden ja kytkemään periaatteet, säännökset ja sopimukset ympäristönsuojelun todellisuuteen.

Opiskelijoiden lisäksi teos on tarpeellinen johdatus aiheeseen myös poliitikoille, virkamiehille, toimittajille ja ympäristöjärjestöissä toimiville.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: