Enemmän kuin puoli taivasta — Kiinalainen nainen historiassa, yhteiskunnassa ja kulttuurissa

Airaksinen, Tiina; Sinkkonen, Elina; Valjakka, Minna
Nimeke: Enemmän kuin puoli taivasta — Kiinalainen nainen historiassa, yhteiskunnassa ja kulttuurissa
Tekijät: Airaksinen, Tiina (Toimittaja)
Sinkkonen, Elina (Toimittaja)
Valjakka, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518845877
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,50 € (33,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Art House
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 486
Tuoteryhmät: Art Housen kirjat
Tietokirjallisuus
Tietokirjat
Tietokirjat
Kaikki
Kirjastoluokka: 32.3 Sukupuolten ja seksuaalisten ryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naishistoria, naisen asema, sukupuoliroolit, naiseus, ihanteet, esikuvat, naiset, tasa-arvo, työssäkäynti, toimijuus, poliittinen osallistuminen, uskonto ja uskonnot, perhepolitiikka, koulutuspolitiikka, kirjailijuus, taiteilijuus, historia
E-kirja, 2016
EPUB
24,90 €

Rautatyttöjä ja mallityöläisiä, Falun Gongin naisia, Shanghain tyttäriä, tiibetiläisnunnia, naistaikonautteja, keisariajan vallankumouksellisia ja kansantasavallan ajan yhden lapsen äitejä – miltä näyttää maailma kiinalaisen naisen silmin?

Maailman väkirikkain maa Kiina modernisoituu nopeasti. Huolimatta huimasta talouskasvusta, länsimaisista vaikutteista ja uudistuksista se pitää yhä voimakkaasti kiinni vahvasta, omaleimaisesta kulttuuristaan, jossa naisilla on aina ollut oma, muualla vähän tunnettu asemansa.

Enemmän kuin puoli taivasta tarjoaa kokonaiskuvan Kiinasta naisten silmin ja kokoaa yksiin kansiin heidän elämänsä perinteiden, kommunistisen puolueen näkemysten, läntisten roolimallien ja heidän omien tavoitteidensa ristivedossa. Esiin nousee kuva, jollaista Kiinasta ei ole ennen piirretty.

PhD Tiina Airaksinen työskentelee Helsingin yliopistossa Aasian tutkimuksen yliopistonlehtorina. DPhil Elina Sinkkonen työskentelee vanhempana tutkijana Ulko-poliittisessa instituutissa. FT Minna Valjakka työskentelee tutkijana kansainvälisessä Aasian tutkimuksen instituutissa Leidenissa. Kirjan muut kirjoittajat ovat Kiinan kulttuurin, yhteiskunnan ja historian asiantuntijoita sekä Suomesta että ulkomailta.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: