Älykäs julkinen organisaatio

Virtanen, Petri; Stenvall, Jari
Nimeke: Älykäs julkinen organisaatio
Tekijät: Virtanen, Petri (Kirjoittaja)
Stenvall, Jari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518853728
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 72,50 € 58,00 € (52,73 € alv 0 %)


Kustantaja: Tietosanoma
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 273
Tuoteryhmät: Tietosanoman kirjat
Tietokirjallisuus
Ammatti- ja yrityskirjat
Kirjastoluokka: 35 HALLINTO
Kansalliskirjaston asiasanat: julkinen hallinto, kehittäminen, muutosjohtaminen, julkinen sektori, organisaatiot, joukkoäly, älykkyys, tietämyksenhallinta, muutoksenhallinta, organisaatiokulttuuri, vuorovaikutus, innovatiivisuus, oppiva organisaatio, työyhteisöt, johtaminen, toimintamallit, asiakaslähtöisyys, julkiset palvelut
Julkinen sektorin organisaatioilla on tärkeä merkitys yhteiskunnassa. Ne luovat kansalaisille, yrityksille ja järjestöille mahdollisuuksia toteuttaa tehtäviään - ja unelmiaan. Toisaalta ne huolehtivat oikeudenmukaisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja kaikkien hyvinvointiin liittyvistä velvoitteista ja valvovat lakien noudattamista.

Julkisen hallinnon organisaatiot ovat jatkuvassa muutoksen tilassa. Muun muassa tarve parantaa johtamista ja päätöksentekoa, asiakaspalvelua, henkilöstöpolitiikkaa ja tehokkuutta synnyttävät muutospaineita. Olennaiseksi tulee organisaation älykkyys: se, että organisaatio kykenee muodostamaan muutostarpeista konkreettisia tavoitteita, jotka myös saadaan toteutettua. Älykkyyden vaatimus koskee kaikkia toiminnan sisältöjä, erityisesti henkilöstön johtamista.

Älykäs julkinen organisaatio asettaa suuntaviivat, joita seuraten julkinen organisaatio kykenee kehittymään älykkääksi, kunnianhimoiseksi ja tehokkaaksi. Julkisen organisaation älykkyys toteutuu erilaisilla rajapinnoilla - organisaation sisällä, suhteessa poliittiseen päätöksentekoon, suhteessa palvelujen käyttäjiin ja suhteessa yhteistyökumppaneihin.

Kirja on ensimmäinen yleisesitys julkisen organisaation älykkyyden ominaispiirteistä. Se toimii erinomaisena matkaoppaana julkisen organisaation toiminnan ymmärtämiseen, kehittämiseen ja uudistamiseen. Kirja on kirjoitettu kaikille esimiehille, kehittäjille sekä poliittisille päätöksentekijöille, ja siitä on iloa myös palvelujen käyttäjille.


Suosittelemme myös näitä kirjoja: